“Vabandust, aga mis asja?” (2016)

Kirjaniku pilgu läbi:

Mõnes mõttes näitas selle raamatu kirjutamine mulle, milline töövõime mul on. Muidugi nagu alati, on raamatus kohti ja hetki, mida ma nüüd mõtlen, et võiks ju uuesti või paremni kirjutada, kuid üldjoontes jään ma rahule. Tegin uurimistööd, et veenduda selles, et see oleks võimalikult reaalne ning asjast rohkem teadvate inimeste arvamuse järgi ma väga puusse ei pannud.

Ja jällegi hea näide, kust ja kuidas raamatute ideed tulevad. Siinkohal ma lihtsalt mõtlesin, mida ei ole veel eesti noortekirjanduses kirjutatud ja mis nurga alt. Ning vastus käes, ja raamat olemas!

Kopeerides blogipostitusest: Oeh. Ma olen kohe väga väga põnevil. Ja ma olen väga tänulik neile, kes mind aitasid, toetasid, präänikut ja piitsa jagasid ning käsikirja üle lugesid ja oma arvamust avaldasid. Ei mäletagi, millal mul viimati niivõrd intensiivne kirjutamisperiood oli, kui selle teosega. Üle tüki aja kirjutasin esmalt paberile ja seejärel oli vaja kogu lugu ka arvutisse kirjutada. Üle lugeda. Üle lugeda. Üle lugeda… Põhimõtteliselt november-jaanuar tegelesin looga pea igapäevaselt. Võimalik, et seetõttu olen praegu ka kirjutamispausil olnud aga vähemalt tasus asi ära, nagu näha.

Kirjastus:

Tänapäev (2016)

Kokkuvõte:

Kas üks uudis, ei, veel vähem –  üks sõna võib muuta maailma? Jane oma igatahes muutis. Kui lihtne oli elu enne seda saatuslikku sõna emalt. Jane oli püsti hüpanud ja püüdnud ära joosta … Aga kas elu eest saab ära joosta?

Romaan, mis arutleb teismeliste oskuse või oskamatuse üle vapustustega toime tulla, saavutas kirjastuse Tänapäev ja Eesti Lastekirjanduse Keskuse 2016. aasta noorteromaani võistlusel II koha. Ene Sepa varasemad noorteromaanid „Medaljon“ (2009), „Minevikuta mälestused (2010) ja  täiskasvanutele suunatud „Väike roosa pilet paradiisi“ (2015) on samuti võistlustel tunnustust pälvinud.

Tunnustus:

  • Algupärase noorteromaani võistluse II koht
  • Valitud Eesti Lastekirjanduse Keskuse eesti lastekirjanduse ingliskeelsesse messikataloogi
  • Osalesin Hay festivalil 

Lingid: