“Sügis, hobused ja vabadus” (2023)

Kirjaniku pilgu läbi:

Hobuste ja tallielu sari jätkub! Seda kirjutasin ringi kolm korda, et jõuda tulemuseni, millega ma rahule jään. Üldjoontes jäi kõik samaks (üks põhiliin pluss kaks kõrvalliini), kuid natuke muutus see, kui oluline miski on. Vahepeal kaalusin ka seda, et kõrvalliinid katkun üldse välja, ent siis oleks jäänud liiga… üheülbaline. Nii et tuli leida lahendus, kuidas kõrvalliinid siiski sisse jätta ja neile oma koht leida.

Mängu tuleb kaks uut tegelast. Praktikant Agnes, täiesti uus tegelane ning siis Harri. Harrit proovisin sisse tuua nii esimeses kui teises osas, ent seal jäi ta roll nii väikeseks ja võõraks, et kirjutasin mõned tema laused teistele tegelastele ja Harri jäi oma korda ootama. Nüüd jõudis see kord kätte! 

Kirjastus:

Eesti Raamat (2023)

Kokkuvõte:

Sügisene koolivaheaeg täidab Sigridi ja ta sõbrad rõõmsa elevusega. Sigridit on tallis ees ootamas päris oma hobune ja lisaks meelitab teda sinna võimalus kohata üht noormeest … Oh, kui imeline oleks ise olla talliomanik!

Noored peavad nädal aega talli järele valvama, kuid see polegi nii lihtne, kui algul arvatud. Tagatipuks tuleb veel kuulata isepäise praktikandi Agnese sõna ja lahkarvamused on kerged tekkima. Neil, kel päris oma hobune, peaks ju olema rohkem õigusi, või kuidas? Sigrid ei ole veel unustanud eelmisel aastal juhtunud õnnetust, kuid nüüd vajab tema tuge sõber, kes seisab omakorda silmitsi raske valikuga.

Lingid: